luni, 19 aprilie 2010

10 lucruri de stiut


1 . Kristen Stewart, actrita care o interpreteaza pe Bella in film a fost descoperita de un agent cand avea doar 8 ani si juca in rolul principal intr-o piesa de Craciun pregatita pentru o serbare la scoala.
2. Cand autoarea Stephenie Meyer a inceput sa scrie prima carte, aceasta nu avea nume pentru Edward si Bella, asa ca i-a numit “el” si “ea” in primul capitol.
3. La fel ca Bella, inainte sa se mute in Forks, Washington, autoarea a copilarit in Phoenix, Arizona.


4. Ideea de a scrie cartile i-a venit Stepheniei intr-un vis. Scriitoarea chiar isi aminteste data exacta a visului: 2 iunie 2003. twilight
5. Formatia preferata a autoarei este Muse, iar singura cale de a realiza un musical Twilight ar fi doar daca acesta ar fi o productie Rock si Muse ar scrie muzica pentru el.
6. Robert Pattinson viseaza si la o cariera de star rock, mai ales ca o parte din cantecele sale sunt incluse in coloana sonora a filmului.
7. Meyer a vrut initial sa numeasca prima carte din serie Forks, dupa numele orasului in care este plasata actiunea. twilight

8. Autoarea cartilor care au inspirat aceasta franciza cu vampiri a inceput sa scrie o carte-pereche pentru romanul Twilight, pentru a spune povestea din perspectiva lui Edward. Cand o persoana din anturajul scriitoarei a publicat fara acordul ei cateva capitole ale cartii-pereche, aceasta a renuntat pentru o vreme la proiect. Mai tarziu insa, a decis sa publice pe site-ul ei personal capitolele care fusesera deja dezvaluite.
9. O parte din personajele masculine ale seriei au fost numite dupa fosti iubiti de-ai autoarei.
10. Influente ale unor autori clasici pot fi gasite in cartile Stepheniei Meyer. Twilight a fost mai mult legat de ‘Mandrie si prejudecata” pe cand New Moon a fost influentat in mare parte de “Romeo si Julieta”.

Niciun comentariu: