vineri, 4 decembrie 2009

10 lucruri fascinante despre Saga Twilight


Mult asteptata continuare a filmului Twilight a invadat si marile ecrane din Romania. New Moon promite mult mai multa actiune decat primul film din serie, iar povestea de dragoste dintre Bella si Edward va avea cel mai mult de suferit.

Dupa ce in primul weekend de la lansare a avut incasari fabuloase, de 258 milioane de $ la nivel mondial, este doar o chestiune de timp pana New Moon ii va cuceri pe toti. Inainte sa va dati banii pe bilete la cinema, este bine sa fiti in tema cu ce se mananca acest film cu vampiri si ce curiozitati ascunde.

twilight1

1 . Kristen Stewart, actrita care o interpreteaza pe Bella in film a fost descoperita de un agent cand avea doar 8 ani si juca in rolul principal intr-o piesa de Craciun pregatita pentru o serbare la scoala.

2. Cand autoarea Stephenie Meyer a inceput sa scrie prima carte, aceasta nu avea nume pentru Edward si Bella, asa ca i-a numit “el” si “ea” in primul capitol.

3. La fel ca Bella, inainte sa se mute in Forks, Washington, autoarea a copilarit in Phoenix, Arizona.

4. Ideea de a scrie cartile i-a venit Stepheniei intr-un vis. Scriitoarea chiar isi aminteste data exacta a visului: 2 iunie 2003.

twilight

5. Formatia preferata a autoarei este Muse, iar singura cale de a realiza un musical Twilight ar fi doar daca acesta ar fi o productie Rock si Muse ar scrie muzica pentru el.

6. Robert Pattinson viseaza si la o cariera de star rock, mai ales ca o parte din cantecele sale sunt incluse in coloana sonora a filmului.

7. Meyer a vrut initial sa numeasca prima carte din serie Forks, dupa numele orasului in care este plasata actiunea.

twilight

8. Autoarea cartilor care au inspirat aceasta franciza cu vampiri a inceput sa scrie o carte-pereche pentru romanul Twilight, pentru a spune povestea din perspectiva lui Edward. Cand o persoana din anturajul scriitoarei a publicat fara acordul ei cateva capitole ale cartii-pereche, aceasta a renuntat pentru o vreme la proiect. Mai tarziu insa, a decis sa publice pe site-ul ei personal capitolele care fusesera deja dezvaluite.

9. O parte din personajele masculine ale seriei au fost numite dupa fosti iubiti de-ai autoarei.

10. Influente ale unor autori clasici pot fi gasite in cartile Stepheniei Meyer. Twilight a fost mai mult legat de ‘Mandrie si prejudecata” pe cand New Moon a fost influentat in mare parte de “Romeo si Julieta”.

Niciun comentariu: